2018/14 Sayılı Genelge

• 08.12.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede ki değişiklikler hatırlatılmış ve gerekli bilgilere nereden ulaşılacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Yazıda, 2014/07 sayılı genelgenin yürürlükten kaldırıldığı ve yerine 2018/14 sayılı Atık su Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesi yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Söz konusu genelge de zamanla gelişen/değişen teknolojik ile ihtiyaçları doğrultusunda oluşan boşlukların ve uygulamada yaşanılan sıkıntıların giderilmesi amacıyla değişiklik yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edilmektedir.

Bu bağlamda sözü geçen gerekli değişikliklere ulaşmak, “Genelge” ve” Proje Onay Teknik Rapor Hazırlama Kılavuzu” için TOBB’un http://www.tobb.org.tr ana sayfasında “TOBB Birimleri” başlığı altında “Avrupa Birliği Dairesi” linkinde bulunan “Genel Bilgilendirme” bölümünde yer almaktadır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası