Sigorta Acenteliği İl Delegeliği Seçimi Hakkında Önemli Duyuru

• 13.06.2018

Sigorta Acenteliği İl Delegeliği Seçimi 05 Temmuz 2018 tarihinde “Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası “nda 09:30 – 16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

www.bintso.org.tr adresinde ilan edilecektir. Sigorta Acenteleri seçmen listelerine ilan süresinde itiraz edebilirler. Seçmen listelerine itirazlar Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliğine yazılı olarak yapılmalıdır.

Seçimde tüzel kişi delegeler; şirketi temsile yetkili, ticaret siciline tescil edilmiş gerçek kişiler tarafından temsil edilirler. Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin, yetkili olduklarına dair son bir ay içerisinde düzenlenmiş ve Ticaret Sicil Müdürlüğümüzce tasdik edilmiş yetki belgesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekmektedir. Tüzel kişi delegeler yetki belgesi almak için Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurmalıdırlar. Birden fazla temsilcisi bulunan tüzel kişiler, dilekçelerinde seçimde hangi temsilcinin oy kullanacağını belirtmek zorundadırlar.

İl delegeliği adaylık başvuruları 28.06.2018, 29.06.2018 ve 02.07.2018 günleri saat 17:00’ a kadar dilekçe ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliğine yapılacaktır.

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ile Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esasları gereği Sigorta Acentelerimizi, seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmeleri için belirlenen süre içerisinde (13.06.2018 – 14.06.2018) seçmen listelerini incelemeye davet ediyoruz.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı