Bilindiği üzere, Genel Müdürlük olarak, iş sağlığı ve güvenliği konularında uluslararası birçok kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kurumlardan birisi de Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı’ dır (EU-OSHA). 2005 yılından bu yana Ajans’ın ülkemizdeki odak noktası Genel Müdürlüğümüz’dür.
Sağlıklı İşyerleri Kampanyaları, Ajans’ın temel faaliyetleri arasında yer almaktadır. Ajans 2023-2025 yılları kampanyası için dijital teknolojilerin neden olduğu riskleri konu edinen “Dijital Çağda İş Sağlığı ve Güvenliği” temasını belirlemiştir. Kampanya kapsamında ana temanın yaygınlaştırılması amacıyla "Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışması" düzenlenmektedir.
Ajans yarışma kapsamında sosyal diyaloğun ön plana çıktığı İSG yönetiminde bütüncül yaklaşım sergileyen, işyerlerinde dijital teknolojilerin neden olduğu riskleri önlemek için işbirliği içerisinde olduğu örnekler aramaktadır.
Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?
İlgililik, odak, önlemlerin kapsamı, yönetimin katılımı, çalışan katılımı, uygulama, elde edilen iyileştirmeler / kazanımlar, danışma, sürdürülebilirlik, mevzuata uygunluk, aktarılabilirlik, yenilik, detaylı bilgi, netlik, zamanındalık ve fikir birliği Ajans’ın kazananları belirlerken dikkate aldığı kriterlerdir.
Yarışmaya Kimler Başvurabilir?
Yarışmaya; çalışan sayısı bakımından her büyüklükteki işletmeler veya kuruluşlar, eğitim verenler ve eğitim camiasında yer alanlar, meslek birlikleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ve OSGB’ler başvuru yapabilmektedir.
Yarışmada ticari amaçlarla geliştirilen ürünler, araçlar ve hizmetler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Geçmiş yıllarda ödül alan iyi uygulamalara dair örneklere https://healthy-workplaces.eu/en/get-involved/good-practice-awards adresinden ulaşabilirsiniz. Avrupa İyi Uygulama Örnekleri Yarışması’na katılmak için Türkçe ve İngilizce başvuru formlarının doldurularak iyi uygulamaya örnek olacak video, fotoğraf vb. gibi ekleri ile beraber 16.09.2024 tarihine kadar dgosh@csgb.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Başvuru Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
- Başvuru formu imzalı bir şekilde yüksek çözünürlükte PDF formatında maksimum 9.000 karakter ya da 5 sayfa olacak şekilde gönderilmeli, Metinler, anlaşılır, açık, net ve basit olmalı, Başvuru formu yalnızca metin içermeli; fotoğraf, grafik vb. materyaller forma dâhil edilmemeli, Başvuruyu destekleyici fotoğraflar, çizimler, grafikler, diyagramlar vb. ayrı bir dosya olarak iletilmeli,
- Fotoğraflar en az 300 dpi görüntü çözünürlüğünde ve GIF, JPG, BMP veya TIFF formatlarında ayrı olarak sunulmalıdır.
Türkçe Başvuru Formu
İngilizce Başvuru Formu