Kuaför, Berber ve Güzellik Salonları Çalışma Saatleri

• 09.07.2024
Değerli Üyelerimiz,

Bingöl Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 19.08.2022 tarihli ve E-23635644-249-35860 sayılı yazısı ile 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 13. Maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik kapsamında, erkek kuaför ve berberler ile bayan kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacakları günlerin belirlenmesi için 23.12.2022 tarihinde yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:
  • Erkek kuaför ve berberler her hafta pazar günü kapalı olacak.
  • Bayan kuaför ve güzellik salonları ise her hafta salı günü kapalı olacak.

Bu kararlar, ilgili meslek kuruluşlarının müşterek teklifi ve belediye başkanlığının uygun görüşü doğrultusunda alınmıştır. İhtiyaç halinde, nişan ve düğün gibi özel günlerde, tatil günlerinde sadece damat tıraşı için erkek kuaför ve berberler kısmen açık olabilecektir. Bu düzenlemeler, 01.07.2024 tarihi itibarıyla il genelinde geçerli olacaktır.
Saygılarımızla,

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası