Türkiye-Polonya Çalışma Grubu İkinci Toplantısı

• 06.01.2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, 21 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda düzenlenen Türkiye-Polonya Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı kapsamında, sizlerden gelen görüşler çerçevesinde gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin TOBB görüşlerinin Bakanlığa iletildiği bildirilmiştir.

Bu defa, yine Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atıfla, söz konusu toplantıda Polonya tarafının gümrük prosedürlerini gündeme getirdiği ve 2023 yılı Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan ikinci toplantıda ikili ticarette gümrükler konusunda karşılaşılan sorunların ele alınmasının kararlaştırıldığı belirtilmiştir.

Bu itibarla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, mevcut olması halinde, Polonya gümrüklerinde karşılaşan problemlere ilişkin görüşlerinizin 13 Ocak 2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Odamıza (E-posta: info@bintso.org.tr) iletilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.