Ülkemizden İhracatı Yapılacak Gıda Ürünlerinin Çin Gümrükleri Singlewindow Sistemine Kayıt Edilmesi

• 05.08.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gelen yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Çin Gümrükler Genel İdaresi (GACC) tarafından uygulamaya konulan singlewindow kayıt sistemindeki kayıtların işletme ile ürün bazında olduğuna dikkat çekilmektedir.

Yazıda, firmalarımızın Çin'e gıda ürünü ihraç etmek istemeleri durumunda, ihracat öncesinde, Çin'deki ithalatçılar ile irtibata geçilmesinin ve singlewindow kayıtlarının ilgili ürünü kapsadığı hususunun teyit edilmesinin faydalı olacağı belirtilmektedir.

Ayrıca, sistemde kaydı bulunmayan ürünlerin kayıt işleminin tamamlanarak ilgili ürünler için CTUR ile başlayan kayıt numaralarının sistemden alınmasından sonra ihracat işlemlerine başlanması önerilmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.