Çin Menşeili Firma ile Yaşanan Dolandırıcılık Hakkında

• 12.04.2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 06.08.2021 tarih ve 66129965 sayılı yazısında, T.C. Pekin Ticaret Müşavirliği'nin yazısına atfen, son dönemde birçok Türk firmasının hammadde/ara mamulleri piyasa ortalamasının oldukça altında fiyat taahhüdü ile Çinli firmalara peşin ödeme veya büyük ölçekli avans ödemesi yoluyla dolandırıldığı aktarılmıştır.

Son olarak "Shen Yang Beilixin Import and Export Co. Ltd" isimli Çinli firmanın bir Türk firmasını benzer şekilde dolandırdığı belirtilerek, Ticaret Müşavirliği ile irtibata geçmeden diğer Türk firmalarının da alım yapma ihtimalinin göz önünde bulundurulması, yanı sıra hem adı geçen firmaya yönelik hem de genel olarak dolandırıcılık faaliyetleri konusunda temkinli yaklaşılmasının faydalı olabileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,