İLİMİZİN PRESTİJİNE KATKI SAĞLAYACAK

• 03.03.2021

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLALIM

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Covid-19 salgını nedeniyle can kaybımız 28 bine yaklaştı, ümit ediyorum en kısa sürede can kayıplarımız sona erer. Başta Sağlık Bakanlığı çalışanlarımız olmak üzere devletin tüm kurumları özverili bir şekilde bu salgın ile mücadele etmektedirler. Bizlerde bir birey olarak sağlık çalışanlarının bu özverili gayretlerine maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek destek olmalıyız.

PANDEMİNİN NEDEN OLDUĞU SORUNLARA ÇÜZÜM ARADIK

Pandemi sürecinden kaynaklı yaşanan ekonomik daralmalar ve çeşitli kısıtlamalardan dolayı tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de ticari faaliyette bulunan işletmelerimizin büyük bir çoğunluğu ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Bu zor süreçte ilk günden beri işletmelerimizin yanında yer alarak pandeminin neden olduğu sorunlara çözüm aradık. Salgın sürecinde firmaların yaşamış oldukları problemleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili tespitlerimizi üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile paylaştık. Ayrıca ilimizde yaşanan sıkıntıları Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ilettik. Ayrıca, salgının etkilerini azaltmak için üyelerimize nefes ve cansuyu kredileri sunduk. Üyelerimin geçmiş dönemlerden birikmiş olan aidat borçlarını yapılandırma imkanı sağladık.

SÜTAŞ BİNGÖL’ÜN REFERANS YATIRIMI OLACAK

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Sütaş gibi önemli bir yatırımın ilimize gelmesinde katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. Sütaş Bingöl’ün referans yatırımı olacaktır. Bir yatırımcı yatırım yapmayı düşündüğü bir ili araştırır ve o ilde kurumsallaşmış firmaların yatırımları var mı, sanayi alt yapısı yeterlimi, ulaşım alt yapısı yeterlimi bunların tamamını inceleyip ona göre yatırım yapıp yapmayacağına karar verir. İlimizin ulaşım alt yapısı kara yolu, hava yolu ve demir yolu bakımından yeterli olduğunu ve sanayi alt yapısının yeterli olmasa da belirli bir düzeye geldi. Fakat dışarıdan gelecek yatırımcıları teşvik edecek büyük ölçekli bir yatırımın eksikliğini hissediyorduk, bu eksikliği Sütaş ile kapattığımızı söyleyebilirim.

EKONOMİK KALKINMA VE İSTİHDAM KAYNAĞI OLACAK

Sütaş ilin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır. Doğrudan bin kişiye istihdam sağlayacak olan yatırım istihdam için önem taşımaktadır. Ayrıca Sütaş dolaylı olarak birçok kişiye istihdam sağlayacaktır. Çünkü Sütaş ihtiyaç duyduğu süt üretimini ve yem bitkisi üretiminin tamamını kendisi karşılamayacak önemli bir kısmını dışarıdan karşılayacaktır. Sütaşın talebini karşılamak için süt üretimi ve yem bitkisi üretimine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Süt üretimine yönelik bazı girişimlerin bulunmakta ve bunlara yenilerinin ekleneceğini düşünüyorum. Süt üretimine yönelik yatırım yapmayı düşünen girişimciler için devlet tarafından önemli hibe destekleri verilmekte bu desteklerden mutlaka yararlansınlar. Destekler ile ilgili bilgi almak isteyenler olur ise odamıza gelmeleri durumunda bizde kendilerini bilgilendirebiliriz. Sütaş Yem bitkisi üretimine yönelik girişimler geçtiğimiz yıl başladı ve silajlık mısır üretiminde rekor düzeyde bir artış meydana geldi, bu yıl bu artışın silajlık mısır ile birlikte başka yem bitkileri ile devam etmesini bekliyorum. Birkaç yıl içerisinde ilimizde bulunan tarım arazilerinin çoğu yem bitkisi üretiminde kullanılacaktır. Tüm bunlar ilimizde kısa sürede ekonomik bir canlanma meydana getireceğine inanıyorum.

PRESTİJİNE KATKI SAĞLAYACAK

Odamız yaklaşık aktif 2500 üyeye hizmet etmektedir. İlimiz yatırım bölgesinde bulunduğundan şirket sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Mevcut binamızın fiziksel kapasitesi odamıza yetersiz geldiği için odamızın faaliyetlerini gerçekleştirirken ve üyelerimize hizmet sunarken fiziksel mekan ile ilgili sorunlar ile karşılaşmaktaydık. Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile uzun süren görüşmelerimiz neticesinde üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek ve kentin öncü kuruluşu olarak ilimiz prestijine katkıda bulunmak için modern bir hizmet binası inşasına karar verildi. Yeni hizmet binasının yapımı için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ciddi anlamda destek sağladı bu noktada kendilerine teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden yeni hizmet binamız 4.310 m2 kapalı alan üzerine inşa edilmektedir. 2021 yılı sonunda yapımının tamamlanması planlanan yeni hizmet binamıza 2022 yılında taşınmayı düşünüyoruz.

Son olarak şunu belirtmek isterim ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor günlerin bir an önce sona ermesini ve tekrar normal hayata dönmemizi temenni ediyorum.