Ticaret Bakanlığı Potansiyel Üretici-İhracatçı Firmaların Tespiti Projesi Anketi

• 31.12.2020

Ticaret Bakanlığımız tarafından yürütülen ve Cumhurbaşkanlığı İcraat Programları ile Yeni Ekonomik Planda da yer alan  “Nitelikli İhracatçı Sayısının Artırılması İçin İl Bazlı Potansiyel Üretici-İhracatçı Firmaların Tespitinin Yapılması” Projesi kapsamında ülkemize yeni ve sürekli ihracatçılar kazandırmak adına 81 ile ait kapasite raporları ve son 10 yılın dış ticaret verilerinin analizi marifetiyle ihracat potansiyeline rağmen henüz ihracat yapmamış firmalarımızın belirlenmesi ve devamında ihracata yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Projemizin ilk aşamasında illerimiz özelinde potansiyel firmalar belirlenmiş ve bir sonraki aşamaya geçilmiştir. Söz konusu aşamada, tespit edilen firmaların ihracatta karşılaştıkları sorunların tespit edilebilmesi ve akabinde çözüm yollarının araştırılması için e-mail ekinde gönderilen Excel’de yer alan ilinizde bulunan firmalara anket uygulanması gerekmektedir.

Sizlerin de işbirliği ve yardımı ile anket formunun söz konusu firmalara ulaştırılmasının ve veri aktarımı konusunu kolaylaştıracağı düşüncesiyle çevrimiçi olarak aşağıda verilen link yoluyla doldurulmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Firmaların anket girişleri için son tarih 01 Şubat 2021 olup çalışmamızın sağlıklı veri üzerine tesisi için yüksek düzeyde katılım büyük önem taşımaktadır.

Anket linki:  https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=63