Meksika Siber Dolandırıcılık Vakaları Hakkında

• 26.06.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Meksika'da yerleşik şahısların Türk firmasının veya yurt dışındaki müşterisinin e-posta hesapları üzerinden yapılan ticari yazışmaları ele geçirmesi ve izlemesi sonucunda ödeme işleminin verilen bir hesap numarasına yapılmasının talep edilmesi yöntemiyle gerçekleştirilen siber dolandırıcılık vakalarında artış olduğunun gözlemlendiği ifade edilmiştir.

Meksika'da banka hesaplarına yapılan ödemelerde ödeme emrinde yer alan alıcı ismi ile resmi hesap isminin veya hesap numarasının uyuşmasının zorunlu olmadığı, mevzuat açığının firmalarımızın mağduriyetine sebep olduğu bildirilmiştir.

Firmaların elektronik haberleşme sistemlerinin "hacklenme" ve siber saldırıya karşı korunacak şekilde yönetilmesi ve ödeme işlemi gerçekleştirilmeden evvel hesap bilgilerinin müşteri ile telefon görüşmesi aracılığıyla teyit edilmesi hususları vurgulanmıştır.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,