İKİLİ ODALAR’A ÜYELİK

• 03.02.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, bir dizi ülke ile Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapı[anmaya gidilmektedir.

Şu ana kadar 11 ülkeyle Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulmuş olup, ülkemiz öncelikleri doğrultusunda bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir. Bahse konu ikili Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda sunulmuştur:

Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret se Sanayi Odası Forumu Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili Oda Forumları kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup. Bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlanmaktadır. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri e çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.

]