BİNGÖL EKONOMİSİ BİNTSO İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

• 25.11.2019

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri ticari çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Odamız üyelerinin ihracat faaliyetlerini gerçekleştirmeleri, faaliyet gösterdikleri sektörlerin örnekleri ile tanışıp kendi iş yerlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla 18-24 Kasım tarihleri arasında Miami - Orlando İş dünyasına yön veren kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi.

Ziyaretler esnasında Miami Başkonsolosu Burç Ceylan tarafından Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve beraberindeki ticari heyet onuruna verilen öğlen yemeğine katılım sağlandı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve beraberindeki ticari heyet Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alfred Sanchez’i ziyaret etti ardından Beacon Council, Miami Port ve Miami Kalkınma Ajansı tarafından Miami Ticaret Ve Sanayi Odasında yapılan sunuma katıldı.

Bingöl ticaretinin çatı kuruluşu olan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak; çalışmalarımızın önemli kısmını üyelerimizin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak üzere gerçekleştirmekte, üyelerimizin ihracatını artırmak için yeni işbirliklerini gerçekleştirmektedir.

İhracat, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin gerçekleşmesinde kilit bir rol oynamaktadır. İhracat, kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur. Uluslararası ticaretin temel unsurlarından birisi olan ihracat, ülkelerin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaktadır. İhracat aynı zamanda, ülkelerin ekonomik faaliyetlerinin canlanması, kalkınmalarına, dış ticaret dengelerinin korunmasına, istihdam, üretim ve makroekonomik dengelerin sağlanmasına önemli bir etkendir.

BİNGÖL EKONOMİSİ BİNTSO İLE DÜNYAYA AÇILIYOR