Dünya hızla değişiyor. Bu cümleyi o kadar çok duyuyoruz ki, artık hiçbir şey ifade etmeyecek duruma geldi. Neler değişiyor dünyada ve biz bunun yansıması olarak Bingöl’de nasıl bir strateji geliştirmeliyiz ki, üyelerimiz daha başarılı olsun ve bu gelişmelere adapte olabilsin.

Değişimi ve gelişimi doğru anlamalı, yorumlamalı ve anlatmalıyız. Temel olarak ne değişiyor? Dünyada ismini kriz diye adlandırılmamış bir ekonomik durgunluk dönemi yaşanıyor. Bu durgunluk başta Çin ve gelişmiş ekonomilerin olduğu ülkelerin büyüme rakamlarına yansıyor. Bu gelişme bile başlı başına iş yaşamımıza birçok ipucu vermektedir. Ekonomisi daralan bu üretim devi ülkelerin yurt dışından almış oldukları ithal ürünlerinde de daralma otomatikman gerçekleşmektedir. Buna mukabil bu ülkelere hammadde ve ara mamul sağlayan ülkeler de rotalarını farklı pazarlara çevirerek dünyadaki dengeleri değiştirmektedir.

Artık Bingöl’de üretim yapan bir imalatçımız yada tüccarımızın şunu deme lüksü kalmamıştır. Beni dünyadaki gelişmeler ilgilendirmiyor. Benim müşterilerim belli ve ne yaptığımı biliyorum. Bu o kadar kısa sürede değişecek ki ne olduğunu anladığımızda çoğu zaman iş işten geçmiş olacak.

Bir diğer gelişme ise teknoloji alanında yaşanmaktadır. Bizler el emeği göz nuru, alın teri, ve ustalıktan bahsederken, dünyadaki gelişmeler artık M2M dedikleri makinelerin kendi arasında konuştukları, yapay zekanın farklı uygulama alanına girdiği, 3D yazıcıların artık tüm sanayi kollarında kullanıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu gelişmeleri ne kadar uzaktan izlersek o kadar gerçek rekabet alanından uzakta kalacağımız gerçektir.

Bu gelişmeleri göz önüne aldığımızda ilin ticaret ve sanayisini temsil eden kuruluş olarak üyelerimizi korumak, onların gelişimine destek olmak görev bilinciyle ilimizde yeni gelişim stratejilerinin hazırlanmasında öncülük yapmaktayız.

Öncelik üretim maliyetlerinin kontrol altına alınmasında, üretim teknolojisinin yenilenmesinde ve yeni pazar fırsatlarının yakalanmasında kendini göstermektedir. Odamız olarak üyelerimizin bu önceliklerini dikkate alarak faaliyetlerimizi planlamaktayız.

Bingöl iş dünyası olarak dün atalarımızın başardıklarını bugün değişen koşullara uyum sağlayarak bizler de başaracağız ve daha çok üreteceğiz ve başarıları paylaşacağız.