Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas'ı ziyaret eden, Ziraat Bankası Bingöl Şubesi Müdürü Emin Anuk ve Kültür Şubesi Müdürü Nevzat Gürbüz Kobilere İvme(İleri, Verimli, Milli, Endüstri) Finansman paketi hakkında bilgi verdi.

Hedef kitlenin öncelikle desteklenen stratejik konumdaki alt sektörlerde (yaklaşık 91 adet nace kodunda faaliyet gösteren firmalar) yerli üretim yapan firmalar ve son 6 ayda yerli üretim makine satın alan işletmeler kredilendirilecektir.

-Makine imalatı yapan firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri, Makine alımı (yerli) yapan firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri,

-Ham Madde / Ara malı imalatı yapan firmaların yeni yatırımları veya kapasite artırımı yatırımları,

-Tarımsal alanda, Seracılık/Örtü Altı, Soya Ayçiçeği Mısır, Hayvancılık-Yem bitkisi üretimi, Birlikte ekipman paketi.

Vade ve Faiz Oranı:

Yatırım kredileri; 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade

İşletme Kredileri; 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 5 yıl vade

Faiz oranı ise Enflasyon (Tüfe) veya DİBS endeksli faiz oranı uygulanacaktır. (Tarım hariç)

Detaylı Bilgi için ZİRAAT BANKASI şubelerini ziyaret edebilirsiniz.