Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından KOSGEB destekli Almanya'nın Münih şehrinde organize edilen Bauma 2019 İnşaat Fuarına iş gezisi düzenlendi.

BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, yaptığı açıklamada, 18 kişilik ticaret heyetinin 08-11 Nisan tarihleri arasında Avrupa ticaret ve ekonomisi en gelişmiş olan ülkesi Almanya'da iş görüşmeleri ve fuar ziyaretlerinde bulunduğunu belirtti.

Ayas, geziye katılan işadamlarının Almanya'nın önemli yerlerini gezip gördüklerini de ifade ederek, "Bingöllü işadamlarımız, Fuar ziyareti ve ikili iş görüşmelerinde inşaat pazarıyla ilgili bilgi edindiler. Almanya'da büyük bir Pazar olduğunu ifade ettiler"

BİNTSO'nun yaptığı programlarla iş dünyasına yeni bir ufuk açtığını kaydeden Ayas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dubai'ye düzenlediğimiz iş gezisinden sonra Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen Bauma 2019 fuar ve ticaret gezisi de bunlardan birisidir. 4 gün süren program kapsamında, iş adamlarımızın kendi sektörleriyle alakalı firmalarla görüşerek ticari, kültürel ve sosyal blokların kurulmasını, ticari anlaşmalarla yeni tüketici pazarlarının açılmasını, ekonominin lokomotifi olarak görülen ihracat ve ithalat alanındaki yeniliklere yeni fırsatlar ve olanaklar oluşturabilmeyi hedefleyen olumlu bir gezi oldu.”