Odamız toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım programına İlimiz Valisi Kadir Ekinci’nin yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Ayas, Meclis Başkanımız Sinan Baylas, BİNTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum müdürleri, mali müşavirler ve iş adamları katıldı.

Toplantının açış ve selamlama konuşmasını yapan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, “Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.

Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı' dedi

Burada yaptığı konuşmada özellikle istihdam konusunda iş dünyasına çağrıda bulunan Vali Ekinci ise şunları söyledi:

“ 2019 Yılı İstihdam Seferberliği’nin ülkemiz için, Bingöl’ümüz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Dünyada ve özellikle de bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve istikrarsızlık nedeniyle ekoomik sıkıntılar ve işsizlik yaşanıyor. Tabi ülkemiz ve milletimiz de bu durumdan nasibini alıyor maalesef.

Farklı karanlık odaklar yurt içinden ve yurt dışından hain emeller ile sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalışıyorlar.  Gerek FETÖ’cü hainler ve gerekse diğer terör örgütlerinin maşaları bu konuda boş durmuyorlar, her gün yeni bir felaket senaryosu ile istikrarımıza, güven ve huzurumuza kast etmeye çalışıyorlar.

Ancak tüm müdahalelere rağmen hamdolsun her gün yeni bir yatırımın temeli atılıyor, her gün yeni yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlere ait açılışlar yapılıyor.  Bu rahmet ve bereket ikliminden bizleri de nasiplendirdiği için rabbimize şükürler olsun.

Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hem merkezin hem de yereldeki aktörlerin el ele vererek yapacakları çalışmaların ve alacakları tedbirlerin yarınlarımızı daha aydınlık kılacağına inancım tamdır. Milli birlik ve beraberliğimiz adına hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız. Bu süreçlerde kamu ve özel sektör ayrımı yapmadan aynı duygularla çaba göstermeliyiz. İnşallah bu yoğunluklar ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacaktır.

Bu çabalara ‘’Milli Seferberlik’ diyoruz. Hakikaten bu bir milli mücadele seferberliğidir. Milletimizin akıldan ve ahlaktan yana duruşu her saldırı karşısında bizleri daha zinde ve bilinçli kılıyor. İnşallah bundan sonra da devlet ve millet el ele milli ve manevi değerlerimize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağız.

Bingöl ilimizdeki işsizlik sorununa her işverenin işyerinde istihdam ile destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Sütaş’ın devreye girmesiyle ilimizde istihdam konusunda daha büyük bir mesafe alacağız. İŞGEM ve Teksilkent bu anlamda önemli birer istihdam merkezi olarak sürece katkı sunmaya devam ediyor. Buralara yaptığımız ziyaretlerde çalışan kardeşlerimizin mutluluğunu ve huzurunu görmek bizleri de mutlu ve huzurlu kılıyor. Ayrıca bizler olaya sadece bir istatistik, bir rakamsal sonuç olarak bakmıyoruz. Olayın aynı zamanda toplumsal sorumluluk ve ahlaki boyutu da var. Salt ticari kurallar değil, manevi tarafı da var.

Allah hepinize işlerinizde kolaylıklar ihsan eylesin, başarılar bol kazançlar ihsan eylesin. Ama aynı işsizlerin de duasını nasip etsin. Çünkü bizler, ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden eğildir’ inancıyla bakıyoruz bu olaya. Bir ailenin istihdamı ile elde edilecek manevi hazzın tarifi yoktur sanırım.

Bu duygularla, 2019 Yılı İstihdam Seferberliği’nin Bingöl’ümüz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum İnşallah yıl sonu itibarıyla 2000 hedefinin çok daha üzerine çıkmış bir Bingöl olarak yine bir arada olacağız.

Allah kolaylıklar versin işlerinizde bol kazanç diliyorum. Önümüzdeki zamanlarda girişimcilerimiz ile inşallah yeniden bir araya geleceğiz. Gönülden gönüle köprüler kuracağız inşallah. Bingöl’ün lokomotifi iş adamlarımızla birlikte istişare edeceğiz. Sorunları ve talepleri dinleyeceğiz. Çözüm önerilerini birlikte değerlendireceğiz. Sektörel bazlı toplantılar ile bu süreci başlatacağız inşallah.  Çünkü Bingöl hepimizin. Bingöl'de taş taş üstüne koya bilirsek ne mutlu bize. Çünkü biz biliyoruz ki insanı yaşatmadan devleti  yaşatamayız.  Çünkü biliyoruz bu halka hizmet aynı zamanda Hakk'a hizmettir, yani insanımıza yapacağımız her çalışma bizim için bir ibadettir.

Katılımınızdan dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum, seferberliğin de ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

TSO ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında açıklanan teşvik paketinin başlıkları şöyle:

1- Yeni İstihdama Ücret Desteği
        2- Yeni İstihdamın SGK Prim ve Vergisine Destek