Programın Amacı

Program ile bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin artırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi ve mevcut işletmelerin modernizasyonu ile tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması amaçlanmaktadır.

Programın Öncelik Alanları
Bingöl ve Tunceli özelinde konfeksiyon, gıda, plastik, ambalaj, yapı malzemeleri sektörlerinde yeni yatırımların ve istihdamın özendirilmesi ile mevcut işletmelerin modernizasyonu ve rekabetçiliğin artırılması

Uygun Başvuru Sahipleri
Program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşlar Üretim yapan veya yapacak olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerdir.

Destek Tutarı ve Oranı
Program kapsamında desteklenecek projelere sağlanacak toplam hibe miktarı 16.000.000 TL’dir. Ajansın Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere proje başına sağlayacağı mali destek miktarı, proje toplam uygun maliyetinin en az %20’si, en fazla %50’si olabilir. Destek almaya hak kazanan her bir proje için verilecek toplam destek miktarı asgari 100.000 TL azami 800.000 TL olabilecektir.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)  Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı Bilgilendirme Semineri 13.02.2019 Çarşamba Günü Saat: 10:00'da Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Tüm üyelerimize duyurulur.