Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

7143 sayılı Kanuna uygun şekilde yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, 2018 yılı Şubat ayı sonuna kadar ödemeleri koşuluyla yapılandırma kapsamında kabul edilecektir. Oda ve Borsalarımızın üyelerine uyguladıkları yapılandırmanın son ödeme tarihi 31/12/2018 olduğu için yapılandırması bozulan üyelerin yapılandırma kapsamındaki tüm taksitlerii 2019 ayı Şubat sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir.

7143 sayılı Kanun'un geçici 2 inci maddesi gereği, 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar yapılacak ödemelere; borcun asıl ödenmesi gerektiği tarihten (yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken taksitin son ödeme tarihi), ödeme tarihine kadar (bu tarih dahil) geçen süre için 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanarak geç ödeme zammı uygulanacaktır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası