Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, 3’üncü kez vereceği nefes kredisiyle üyelerine 1.5 milyon liralık düşük faizli kredi kullandıracak.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, 3'üncü kez vereceği nefes kredisiyle üyelerine 1.5 milyon liralık düşük faizli kredi kullandıracak. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, "Umarım bu girişimimiz üyelerimizin sıkıntılarının aşılması için bir nefes olacaktır" dedi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, 3'üncü kez vereceği nefes kredisiyle üyelerine 38.5 milyon liralık düşük faizli kredi kullandıracak. TOBB'nin öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen nefes kredisi kapsamında BİNTSO üyesi KOBİ'ler aylık 1,85 faiz oranıyla 200 bin TL'ye kadar, ilk altı ayı ödemesiz 18 ay vadeli kredi kullanabilecek.

Kredi Garanti Fonu teminat desteği ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve YapıKredi Bankası kanalıyla kullandırılacak olan kredilerde BİNTSO üyesi KOBİ'ler öncelikle Oda'ya müracaat ederek “Kobi Destek Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” yazılı faaliyet belgesi alacak. Bu belgeyle ilgili bankalardan birisine müracaat edecek olan şirketin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde aylık 1,85 (yıllık 22,2) faiz oranı ile 18 ay eşit taksitli krediden yararlanabilecek. Kredi asgari limiti 50 bin TL, azami limiti ise 200 bin TL' olan nefes kredisinde, ilk 6 ay anapara ödemesiz (ilk 6 ay sadece faiz ödenecek), sonraki 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplamda 18 ay vadeli olarak krediler geri ödenecek.