BİNTSO Başkanı Ayas, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması'na ilişkin kanun ile 'üye aidatı ve munzam aidat' borçlarının 31 Temmuz 2018’e kadar yapılandıra bileceklerini söyledi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda da Değişiklik yapılmasına İlişkin Kanun” ile oda ve borsalara olan aidat borçlarının da yapılandırma kapsamına alındığını söyledi.

Yapılandırma 31.03.2018 tarihinden önceki aidat borçları için olduğunu belirten Ayas, “Başvuru için son tarih 31 Temmuz 2018’dir ve başvurular mutlaka ‘7143 Sayılı Kanun Başvuru Dilekçesi’ ile yapılması gereklidir” dedi.

BAŞVURULAR BİNTSO'YA

Söz konusu yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini belirten Başkan Ayas, "7020 Sayılı Kanuna göre yapılandırması sürenler ve bu kanuna göre başvuruda bulunanlar sadece 01.07.2017-31.03.2018 tarihleri arasındaki borçları için başvuru yapabilirler. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş tutara ilişkin gecikme faizleri, üyelerimizin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan alacak kayıtlarından silinecektir. Kısmi ödemede, ödenmemiş tutara ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu değildir” hatırlatmasında bulundu.

İMKANDAN YARARLANIN ÇAĞRISI

Ödemelerin peşin veya taksitle yapılabileceğini kaydeden Ayas, üyelerin ödeme şeklini de dilekçede belirtilmesinin şart olduğunu ifade etti. Ayas ayrıca, taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda ise, yapılandırmanın bozulacağını söyledi.

Ödeme yapmak isteyenler ödemelerini Nakit, Havale, EFT ve Kredi Kartıyla ödeyebileceklerini söyledi.