Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda gerçekleşen Kalkınma Platformu 28 Kasım 2017 tarihinde yapıldı. Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet YILMAZ’ın yanı sıra Vali Ali MANTI, Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Rektör Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, BİNTSO Başkanı Mahmut AYAS, Milletvekili Enver FEHMİOĞLU, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf COŞKUN ve tüm kurum amir ve yetkilileri katıldı.

Toplantı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonun yürütülen Bingöl Mesleki Eğitim Projesinin sunumuyla başladı. BİNTSO Genel Sekreteri Cemal YILMAZ tarafından yapılan sunumda Bingöl’de arz-talep arasındaki uyumsuzluğun ortadan kaldırılması için planlanan anket çalışması ve araştırma hakkında bilgi verildi.

Bu araştırmayla iş pazarında iş arayan pek çok genç ve işsiz bulunmasına rağmen istedikleri özelliklerde eleman bulmakta zorlanan işyerlerinin ihtiyaç ve beklentileri ile gençlerin ve diğer işsizlerin beklentilerinin neden birbiriyle uyumlu olmadığı ortaya çıkarılacak.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut AYAS yaptığı açıklamada

Aralık ayında başlayıp Mart 2018’e kadar sürecek olan araştırmanın bir rapor haline getirilerek 26-28 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenleyecekleri kongrede ele alınacağını belirtti.

Kongreyi Bingöl Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştireceklerini belirten AYAS, uluslararası alanda tecrübe sahibi pek çok uzmanı bu kongreye davet edeceklerini ifade etti.

Bu kongreyle Bingöl genelinde sorunu ele alacaklarını ve kendi üyeleri olan 500 civarında faal ve üretim yapan şirketle anket yapacaklarını, bu amaç için 20 genci anket yapmaları için eğittiklerini açıkladı. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında eğitim verdikleri gençlerin büyük çoğunluğunun Bingöl’ün kendi evlatları olduğunu ve Oda olarak sadece iş dünyası değil aynı zamanda gençleri eğiterek hayata hazırladıklarının altını çizdi.

Toplantı sonunda Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasına yaptıkları bu faydalı ve önemli çalışmalardan dolayı teşekkür eden Dr. Cevdet YILMAZ, Odanın yaptığı çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Diğer toplantının 2018 başlarında yapılması planlandı