Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut AYAS, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üyeleri ziyaret etti.

Oda Başkanı Mahmut Ayas ve OSB Müdürü Nurullah Çiftçi OSB’de bulunan Vesa Tekstil Fabrikasını ve Probin Reçel Fabrikasını ziyaret etti.

Vesa Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Oda Başkanı Ayas, “İlimizde Tekstil üretimine kısa sürede büyük katkılar sunacak olan işletme sahibi Veysel Saba’yı tebrik ederim.  İlimiz istihdamına büyük katkılar sunacakları için kendilerine teşekkür ederim ”dedi.

Vesa Tekstil Fabrikası Sahibi Veysel Saba yeni kurulan işletme hakkında bilgiler vererek, “İşletmemizi yaklaşık 3 Hafta önce açtık. Bu sürede çalışan sayımızı 105 kişiye çıkardık. Hedefimiz çalışan sayımızı 3 ay sonra 250’nin üzerine çıkarmaktır”

Daha sonra Probin Reçel Fabrikasını gezen Oda Başkanı Ayas ve OSB Müdürü Çiftçi, fabrikanın üretimi ve çalışma alanları hakkında bilgiler aldı. Çalışmalarıyla kısa sürede komşu illere bayilikler veren firma, yurt dışına da ihraç yapıyor. Firma son ürünlerini Beyrut’a göndermek üzere yola çıkardıklarını belirttiler.