Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘Kayıtlı İstihdam İle Güvenli Geleceğe Projesi’nin kapanış toplantısına yoğun ilgi gösterildi.

Bingöl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bingöl TSO Genel Sekreteri Cemal Yılmaz’ın proje hakkında bilgi vermesinin ardından konuşma yapan TOS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, bir bölgenin refahı ve mutluluğunun, insanların nitelikli ve sürekli eğitim almalarına bağlı olduğunu söyledi.

Ayas, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Proje kapsamında kayıtlı istihdamın arttırılması amacıyla ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitimler düzenledik. Yine farklı meslek gruplarına yönelik kayıtlı istihdam ile ilgili bilgilendirmeler yaptık. Girişimcilik ve kadayıfçılık kursu açarak, mesleki eğitimler verdik. Projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, kayıtlı istihdamın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Köşger, “İnsanlar mecbur olmazsa hiçbir şekilde kayıt dışı istihdama razı olmaz. Kayıt dışı istihdam kul hakkına girmektir. Yani kayıtsız çalıştırdığınız insanların hakkına giriyorsunuz. Her çalışanın kayıt altında olduğu bir ekonomik sistemi desteklememiz lazım. Bu manada herkesi destekliyoruz. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için devletimiz bütün kolaylıkları sağlıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik ve kadayıfçılık kurslarına katılan kursiyerlere katılım belgeleri verildi. BİNTSO, toplantının ardından katılımcılara iftar verdi.