Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) ile İŞKUR arasında hizmet noktası protokolü imzalandı.

Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan arasında “İŞKUR Hizmet Noktası” protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın milli seferberlik çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını başlatmıştır.

Bu program çerçevesinde yapılan çalışmalardan biri de Ticaret ve Sanayi Odasına üye işverenlerin İŞKUR sistemi üzerinden yapılacak olan işlemlerin bizzat oda bünyesinde kurulan hizmet noktası tarafından gerçekleştirilmesidir.

Bu amacı gerçekleştirmek üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut AYAS arasında imzalanan protokolle Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞKUR Hizmet noktası kuruldu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas tarafından yapılan ortak açıklamada, bu protokolün ve protokol çerçevesinde Ticaret ve sanayi Odasında kurulacak olan İŞKUR Hizmet noktasının ilimiz, üye işverenlerimiz ile hizmet alan diğer kesimler için hayırlı olması temennisinde bulunulmuş ve her iki kuruluşun ortak çalışmalarının devam edeceği noktasında görüş beyan edilmiştir.